Synergeia

Centrum voor Complementaire Therapie
Synergeia heeft een klare kijk op Welzijn en Gezondheid
Het centrum richt zich op de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal als spiritueel.
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën
Visie<br />
Waar staan we voor? Wat is onze missie?
Lees meer
Thera-<br />pie
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën.
Lees meer
Activi-<br />teiten
Onze agenda: Informatieve lessen en cursussen
Lees meer

Orthomoleculaire therapie heeft als doel het behouden van een goede gezondheid en het behandelen van ziektes door het veranderen van de concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn.
Dit was de omschrijving die Pauling Linus (Nobelprijs winnaar) in 1968 aan deze alternatieve geneeswijze gaf. Aanvankelijk werden vooral erg hoge dosissen van lichaamseigen producten gebruikt om een bijna chemisch effect te bekomen.

Nu wordt meer en meer gestreefd naar het aanbieden van een synergie van meerdere lichaamseigen producten, bij voorkeur in voeding, om de gezondheid te bevorderen. Het streefdoel bestaat er in deficiënte voeding aan te vullen zodat het lichaam over alle noodzakelijke stoffen kan beschikken. Zo kan het haar opbouw- en afbraakwerken optimaal uitvoeren en blijft het niet zitten met toxische restproducten.

Spijtig genoeg wordt orthomoleculaire aanvulling bij iedereen meer en meer een noodzaak gezien de mindere kwaliteit van de voeding.

Informatie over de therapeut: Pieter Lanoye

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.