Synergeia

Centrum voor Complementaire Therapie
Synergeia heeft een klare kijk op Welzijn en Gezondheid
Het centrum richt zich op de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn geheel: zowel fysiek, emotioneel, mentaal, psychisch, sociaal als spiritueel.
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën
Visie<br />
Waar staan we voor? Wat is onze missie?
Lees meer
Thera-<br />pie
Synergeia beschikt over een divers aanbod van therapieën.
Lees meer
Activi-<br />teiten
Onze agenda: Informatieve lessen en cursussen
Lees meer
Beschrijft de mechanismen van hoe het menselijk lichaam door heen de evolutie een patroon ontwikkeld heeft om met levensbedreigende acute stress om te gaan.
In het verleden was die vooral gerelateerd met de strijd tot overleven. Het meeste frequent was het overleven met infecties, maar ook het omgaan met lange periodes van honger, dorst, fysieke trauma’s, koude, warmte en zelfs periodes van zuurstof tekort. Dankzij deze aanpassingsmogelijkheden heeft de mens de ganse planeet weten te veroveren en is hij gewapend tegen zware fysische stress.
​Het blijkt nu echter dat onze gewijzigde levensstijl en nieuwe stressuitdagingen deze aanpassingsmodaliteiten niet de meest optimale oplossingen bieden. Het bestuderen van hoe de relatie tussen hersenfunctie, immuniteit en orgaanfuncties loopt in gunstige omstandigheden, maar ook in stressvolle en niet optimale leefstijl omstandigheden is het werkterrein van een PNI therapeut. Hij maakt hiervoor gebruik van een uiterst gedetailleerde kennis van biochemie en optimale voedingsbehoeften.
Verder is één van de belangrijkste opdrachten de patiënt zijn klacht volledig te verklaren zodat angst vervangen wordt door begrip en hij volledig gemotiveerd wordt om aan zijn genezingsproces te werken. Hiervoor zijn ook bepaalde psychische ingrepen nodig en is een multidisciplinaire aanpak te verkiezen.
De combinatie van PNI met andere complementaire therapieën zijn erg synergetisch zeker met homotoxicologie en andere integratieve technieken.

Informatie over de therapeut: Pieter Lanoye

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.