Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

Ann LannoyeAnn Lannoye studeerde algemene geneeskunde en stapte daarna in de zorgsector.
Van hieruit werd haar interesse voor preventie en aandacht voor voeding aangewakkerd en begon ze verschillende opleidingen in binnen-en buitenland.

Zo studeerde ze Orthomoleculaire Biochemie aan het eFIOW te Laarne, en volgde ze daarna de opleiding Darmtherapie in Nederland (Ortho Linea).

Ze volgde later een opleiding Functional Medicine aan het IFM (Institute for Functional Medicine) in de VS en de opleiding Université Spécilaisée de la Médecine Nutritionelle et Fonctionelle (Prof. Castronuovo - Parijs).
In Kaapstad volde ze de Functional Nutrition Course (IFM).

Ann is naar Zuid-Afrika (Kaapstad) vertrokken voor een boeiend project. Ze werd aangesproken door een medisch team in Kaapstad dat een centrum uitbouwt rond “functionele geneeskunde”. Gezien Ann haar opleiding “functionele geneeskunde” in de USA en Kaapstad deed, was ze de geknipte persoon om dit uit te werken. Dit te meer omdat Ann al jaren het idee koestert om ook in Europa zo’n centrum uit te bouwen.
Ze schrijft ginds een protocol uit dat later als een leidraad (universitaire cursus) kan gebruikt worden om patiënten te begeleiden in de ontrafeling van hun chronisch probleem. Bij de functionele geneeskunde wordt erg veel aandacht besteed aan voeding, omgeving en hun invloed op het individueel genetisch profiel van de patiënt. Er wordt dus geen eenheidsworst-behandeling voorgesteld maar een therapie op maat van de patiënt.
​Nieuwe labo-technieken zijn hiervoor volop in ontwikkeling en ook daaraan werkt Ann mee. We moeten naar een geïndividualiseerde onderbouwde en betaalbare screening kunnen gaan. We blijven nog steeds in contact. Tevens komt Ann op regelmatige basis enkele weken bij ons werken. Op die manier kunnen we kennis maken met reeds uitgewerkte plannen.
Je kan voor september afspraken maken via het onthaal (bij Chris).


Binnen Synergeia biedt ze gepersonaliseerd voedingsadvies aan en begeleidt ze patiënten bij het optimaliseren van hun voeding.

Pieter Lanoye
Huisarts sinds 1983. Bijkomende opleiding acupunctuur in 1989. Hij volgde Chinese fytotherapie bij Dr Sun, Kapchuk, Jeremy Ross in 1992. Verdere bijscholingen in orthomoleculaire geneeskunde en westerse fytotherapie. In 2007 voltooide hij de opleiding homotoxicologie aan de staatsuniversiteit van Milaan en vervolmaakt zich in symptomatische homeopathie Unda.
Chris Cockx
Als psychiatrisch verpleegkundige heb ik ruime werkervaring binnen de psychiatrie, bejaardenzorg en gehandicaptenzorg. De functies waarin ik werkzaam ben geweest zijn divers.
Huget Van Hassel
Na een pedagogische opleiding werkte ik 15 jaar als vormingswerker. (coördinatie kansarm jeugdhuiswerk – coördinatie alfabetiseringswerk). Deze periode volgde ik tal van opleidingen over coaching, gesprekstechnieken, groepsdynamica,… Eind de jaren tachtig begon ik intensief met Tai Chi trainingen...
Wouter Desmet
Ik ben een groot deel van mijn leven bezig geweest met spel, theater en voordracht. Samen met mijn interesse in mensen en de wil om mensen die vast lopen in hun leven te helpen, was de stap naar de opleiding dramatherapie in Nederland snel gezet.
Els Peeters
Meer dan 25 jaar werkte ik als leerkracht met kinderen. Nu begeleid ik, na diverse opleidingen te hebben gevolgd, kinderen, jongeren en volwassenen die het om welke reden dan ook, moeilijk hebben.
Jörgen Quaghebeur
Osteopaat MSc. DO, PhD. Med. Sci. die zich vervolmaakte in neurodynamische behandeling, manuele neurotherapie, applied kinesiology, orthomoleculaire wetenschappen, bekkenbodem- en pelvische reëducatie.
Ann Lannoye
Ann Lannoye studeerde algemene geneeskunde en stapte daarna in de zorgsector. Van hieruit werd haar interesse voor preventie en aandacht voor voeding aangewakkerd en begon ze verschillende opleidingen in binnen-en buitenland.
Chantal Dujardin
Ik ben orthomoleculair voedingsconsulent en gezondheidsbegeleider. Een gezondheidsbegeleider bekijkt de mens in zijn geheel en kan afhankelijk van de noodzaak van de persoon en de oorzaak van de klachten putten uit verschillende methoden zodat de begeleiding altijd gepersonaliseerd is.

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.