Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

Wat is NST? 
Neurostructurele Integratie Therapie is een zeer krachtige en effectieve geavanceerde ‘body work’ techniek, die gebruikt kan worden bij multiple gezondheidsproblemen, zowel structureel, biochemisch als emotioneel. Toepasbaar op acute en chronische aandoeningen, gebruik makend van het autoregulatie systeem van het lichaam en dit op zachte, tijdsparende en veilige manier. De resultaten zijn langdurig corrigerend, zelfs voor de moeilijkste en chronische aandoeningen. Wereldwijd maken duizenden therapeuten reeds gebruik van deze soms ‘miraculeuze’ therapie.

Hoe past men NST toe? 
Specifieke manuele technieken worden toegepast in een welbepaalde volgorde over de wervelzuil, evenals het abdomen, de ledematen en de schedel. Deze technieken zijn dwars gericht over spiervezels, pezen, ligamenten of neurologische structuren en worden gebruikt met een variabele druk, terwijl het inlassen van welbepaalde rustpauzes het lichaam de tijd geeft om te reageren.

Bij welke aandoeningen werkt NST? 
• Cervicale-, dorsale-, lumbale- en bekkenproblemen 
• Artrose, artritis en andere gewrichtsklachten 
• Traumatische laesies 
• Neuralgieën, cephalie 
• Astma en andere respiratoire problemen 
• Vruchtbaarheids-, menstruatie- en menopausale problemen 
• Chronische vermoeidheid 
• Depressie en andere emotionele pathologieën 
Een substantiële verbetering wordt vaak al bereikt na de eerste sessie, een langdurig effect wordt al bereikt na de 2° of 3° sessie. 

Osteopatie en NST - NAZORG
1. Zit nooit langer dan 30 minuten stil. Liggen is geen probleem.
2. Ga dagelijks zo veel mogelijk wandelen (minstens 15 minuten).
3. Drink zoveel mogelijk zuiver water, terwijl het toch aangenaam blijft. (nooit minder dan 5 glazen water per dag, dit om de toxines te verwijderen). Vermijd stimulerende middelen zoals koffie enz. (Pijnstillers en ontstekingswerende middelen zijn geen probleem – indien nodig). formule: (lichaamsgewicht x 2) : 100.
4. Beweeg voorzichtig, bv. Hurk bij het tillen i.p.v. bukken, kruis de benen niet bij het zitten, wees voorzichtig bij het in- en uitstappen van uw auto.
5. Onderga een week lang geen andere therapievorm zoals massage, chiropractie, accupunctuur, kinesiologie, enz.
6. Vermijd overdreven warmte – of koude toepassingen op de behandelde lichaamsdelen. Laat bv. Geen heet water over uw behandelde nek lopen bij het douchen, gebruik geen verwarmingsdeken. Na een behandeling een week lang geen heet bad.
7. 2-4 dagen geen inspannende oefeningen.
8. Vermijd na een kaakbehandeling 2-4 dagen lang hard te bijten op appels, noten, hard brood, bonbons enz., tracht ook niet te hard te geeuwen.
9. Gelieve geen zolen te dragen(tenzij Bourdiolzolen).
10.Reacties zoals rillingen of warmteopwellingen, hoofd- en ledematenpijn kunnen optreden. Deze reacties zijn positief en betekenen dat het genezingsproces begonnen is. Bij extreme reactie gelieve rescue remedy (bachbloesems) te nemen (4 druppels onder de tong)

Informatie over de therapeut: Pieter Lanoye

 

Pieter Lanoye
Huisarts sinds 1983. Bijkomende opleiding acupunctuur in 1989. Hij volgde Chinese fytotherapie bij Dr Sun, Kapchuk, Jeremy Ross in 1992. Verdere bijscholingen in orthomoleculaire geneeskunde en westerse fytotherapie. In 2007 voltooide hij de opleiding homotoxicologie aan de staatsuniversiteit van Milaan en vervolmaakt zich in symptomatische homeopathie Unda.
Chris Cockx
Als psychiatrisch verpleegkundige heb ik ruime werkervaring binnen de psychiatrie, bejaardenzorg en gehandicaptenzorg. De functies waarin ik werkzaam ben geweest zijn divers.
Huget Van Hassel
Na een pedagogische opleiding werkte ik 15 jaar als vormingswerker. (coördinatie kansarm jeugdhuiswerk – coördinatie alfabetiseringswerk). Deze periode volgde ik tal van opleidingen over coaching, gesprekstechnieken, groepsdynamica,… Eind de jaren tachtig begon ik intensief met Tai Chi trainingen...
Wouter Desmet
Ik ben een groot deel van mijn leven bezig geweest met spel, theater en voordracht. Samen met mijn interesse in mensen en de wil om mensen die vast lopen in hun leven te helpen, was de stap naar de opleiding dramatherapie in Nederland snel gezet.
Els Peeters
Meer dan 25 jaar werkte ik als leerkracht met kinderen. Nu begeleid ik, na diverse opleidingen te hebben gevolgd, kinderen, jongeren en volwassenen die het om welke reden dan ook, moeilijk hebben.
Jörgen Quaghebeur
Osteopaat MSc. DO, PhD. Med. Sci. die zich vervolmaakte in neurodynamische behandeling, manuele neurotherapie, applied kinesiology, orthomoleculaire wetenschappen, bekkenbodem- en pelvische reëducatie.
Ann Lannoye
Ann Lannoye studeerde algemene geneeskunde en stapte daarna in de zorgsector. Van hieruit werd haar interesse voor preventie en aandacht voor voeding aangewakkerd en begon ze verschillende opleidingen in binnen-en buitenland.

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.