Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

Osteopathie
is een behandelingswijze die gebruik maakt van manuele methoden voor evaluatie en behandeling en streeft een optimaal functioneren van de verschillende lichaamsfuncties na. Zowel het musculo-skeletaal apparaat, het orgaan stelsel als cranio-sacraal mechanisme als voedingsadvies staan centraal in de behandeling. Het herstellen van de mobiliteit op verschillende niveaus heeft als doel het functioneren van het lichaam te verbeteren. Zie: www.osteoplus.be


Manuele neurotherapie
Pijn is een belangrijke factor in de dagelijkse medische praktijk. Normaliter is pijn gerelateerd aan weefselbeschadiging en na weefselherstel verdwijnt ook de pijn. Soms is dat niet zo en is er geen duidelijk verband meer tussen de pijn die de patiënt ervaart en de vastgestelde weefselschade.

Bij chronische klachten is het pijnmechanisme als het ware ontspoord en de waarneming manifesteert zich niet meer in proportie met een duidelijk aantoonbare oorzaak. De verwerking in het zenuwstelsel van de pijnprikkels is dan gestoord.
Manuele neurotherapie is een behandelmethode, die gebruik maakt van technieken die niet enkel musculoskeletale pijnklachten aanpakt, maar alle aspecten van de verwerking van pijn, rekening houdend met centrale pijnprocessen in het zenuwstelsel.
In grote lijnen kan men stellen dat pijn in voorname mate vooral beïnvloed wordt door de perifere zenuwen, het centrale zenuwstelsel (ruggenmerg en hersenen), het autonoom zenuwstelsel en psycho-emotionele factoren.
Via een gestructureerde anamnese en een systematisch onderzoek onderscheidt een manueel neurotherapeut, aandoeningen van het bewegingsapparaat, autonome verschijnselen en de evolutie van de pijn en pijnverwerking. De behandeling bestaat hoofdzakelijk uit neuro-reflectoire weke delen-technieken, manipulaties en mobilisaties van de wervelkolom en het dempen van pijn via zenuw reflexpunten aan de voet.


Informatie over de therapeut: Jörgen Quaghebeur

 

Pieter Lanoye
Huisarts sinds 1983. Bijkomende opleiding acupunctuur in 1989. Hij volgde Chinese fytotherapie bij Dr Sun, Kapchuk, Jeremy Ross in 1992. Verdere bijscholingen in orthomoleculaire geneeskunde en westerse fytotherapie. In 2007 voltooide hij de opleiding homotoxicologie aan de staatsuniversiteit van Milaan en vervolmaakt zich in symptomatische homeopathie Unda.
Chris Cockx
Als psychiatrisch verpleegkundige heb ik ruime werkervaring binnen de psychiatrie, bejaardenzorg en gehandicaptenzorg. De functies waarin ik werkzaam ben geweest zijn divers.
Huget Van Hassel
Na een pedagogische opleiding werkte ik 15 jaar als vormingswerker. (coördinatie kansarm jeugdhuiswerk – coördinatie alfabetiseringswerk). Deze periode volgde ik tal van opleidingen over coaching, gesprekstechnieken, groepsdynamica,… Eind de jaren tachtig begon ik intensief met Tai Chi trainingen...
Wouter Desmet
Ik ben een groot deel van mijn leven bezig geweest met spel, theater en voordracht. Samen met mijn interesse in mensen en de wil om mensen die vast lopen in hun leven te helpen, was de stap naar de opleiding dramatherapie in Nederland snel gezet.
Els Peeters
Meer dan 25 jaar werkte ik als leerkracht met kinderen. Nu begeleid ik, na diverse opleidingen te hebben gevolgd, kinderen, jongeren en volwassenen die het om welke reden dan ook, moeilijk hebben.
Jörgen Quaghebeur
Osteopaat MSc. DO, PhD. Med. Sci. die zich vervolmaakte in neurodynamische behandeling, manuele neurotherapie, applied kinesiology, orthomoleculaire wetenschappen, bekkenbodem- en pelvische reëducatie.
Ann Lannoye
Ann Lannoye studeerde algemene geneeskunde en stapte daarna in de zorgsector. Van hieruit werd haar interesse voor preventie en aandacht voor voeding aangewakkerd en begon ze verschillende opleidingen in binnen-en buitenland.

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.