Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

Acupunctuur bestaat al meer dan 4000 jaar en is sinds 1973 wereldwijd verspreid geraakt. Zijn efficiëntie bij de bestrijding van pijn is momenteel wetenschappelijk voldoende aangetoond. Het herstel van het evenwicht tussen de twee onvrijwillige zenuwstelsels (ortho- en para-) is een dankbaar uitgangspunt om via acupunctuur tal van stressgebonden kwalen te verbeteren zoals migraine,maag-darmklachten,eczeem,astma enz. De werking van acupunctuur kan mede versterkt worden door Qi massage, voetreflexologie en moxatherapie.

Sinds de jaren 1989 werd de krachtige werking van Ooracupunctuur ontdekt en werd haar functie ontrafeld sinds het gebruik van de kernspintomografie.Het gebruik van auricolotherapie,de gebruikelijke benaming van ooracupunctuur, is relatief eenvoudig en soms krachtiger bij orthopedische problemen zoals peesontstekingen en rugpijn. Acupunctuur kan ook een eenvoudig diagnosemiddel zijn om bepaalde symptomen beter te verstaan. Het is een erg nuttig instrument binnen het kader van een geïntegreerde behandeling van de patiënt.

Informatie over de therapeut: Pieter Lanoye

Pieter Lanoye
Huisarts sinds 1983. Bijkomende opleiding acupunctuur in 1989. Hij volgde Chinese fytotherapie bij Dr Sun, Kapchuk, Jeremy Ross in 1992. Verdere bijscholingen in orthomoleculaire geneeskunde en westerse fytotherapie. In 2007 voltooide hij de opleiding homotoxicologie aan de staatsuniversiteit van Milaan en vervolmaakt zich in symptomatische homeopathie Unda.
Chris Cockx
Als psychiatrisch verpleegkundige heb ik ruime werkervaring binnen de psychiatrie, bejaardenzorg en gehandicaptenzorg. De functies waarin ik werkzaam ben geweest zijn divers.
Huget Van Hassel
Na een pedagogische opleiding werkte ik 15 jaar als vormingswerker. (coördinatie kansarm jeugdhuiswerk – coördinatie alfabetiseringswerk). Deze periode volgde ik tal van opleidingen over coaching, gesprekstechnieken, groepsdynamica,… Eind de jaren tachtig begon ik intensief met Tai Chi trainingen...
Wouter Desmet
Ik ben een groot deel van mijn leven bezig geweest met spel, theater en voordracht. Samen met mijn interesse in mensen en de wil om mensen die vast lopen in hun leven te helpen, was de stap naar de opleiding dramatherapie in Nederland snel gezet.
Els Peeters
Meer dan 25 jaar werkte ik als leerkracht met kinderen. Nu begeleid ik, na diverse opleidingen te hebben gevolgd, kinderen, jongeren en volwassenen die het om welke reden dan ook, moeilijk hebben.
Jörgen Quaghebeur
Osteopaat MSc. DO, PhD. Med. Sci. die zich vervolmaakte in neurodynamische behandeling, manuele neurotherapie, applied kinesiology, orthomoleculaire wetenschappen, bekkenbodem- en pelvische reëducatie.
Ann Lannoye
Ann Lannoye studeerde algemene geneeskunde en stapte daarna in de zorgsector. Van hieruit werd haar interesse voor preventie en aandacht voor voeding aangewakkerd en begon ze verschillende opleidingen in binnen-en buitenland.
Nancy Van De Putte
Nancy Van De Putte
Nancy staat in voor het onthaal en de administratie.

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.