Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie
Beschrijft de mechanismen van hoe het menselijk lichaam door heen de evolutie een patroon ontwikkeld heeft om met levensbedreigende acute stress om te gaan.
In het verleden was die vooral gerelateerd met de strijd tot overleven. Het meeste frequent was het overleven met infecties, maar ook het omgaan met lange periodes van honger, dorst, fysieke trauma’s, koude, warmte en zelfs periodes van zuurstof tekort. Dankzij deze aanpassingsmogelijkheden heeft de mens de ganse planeet weten te veroveren en is hij gewapend tegen zware fysische stress.
​Het blijkt nu echter dat onze gewijzigde levensstijl en nieuwe stressuitdagingen deze aanpassingsmodaliteiten niet de meest optimale oplossingen bieden. Het bestuderen van hoe de relatie tussen hersenfunctie, immuniteit en orgaanfuncties loopt in gunstige omstandigheden, maar ook in stressvolle en niet optimale leefstijl omstandigheden is het werkterrein van een PNI therapeut. Hij maakt hiervoor gebruik van een uiterst gedetailleerde kennis van biochemie en optimale voedingsbehoeften.
Verder is één van de belangrijkste opdrachten de patiënt zijn klacht volledig te verklaren zodat angst vervangen wordt door begrip en hij volledig gemotiveerd wordt om aan zijn genezingsproces te werken. Hiervoor zijn ook bepaalde psychische ingrepen nodig en is een multidisciplinaire aanpak te verkiezen.
De combinatie van PNI met andere complementaire therapieën zijn erg synergetisch zeker met homotoxicologie en andere integratieve technieken.

Informatie over de therapeut: Pieter Lanoye
Pieter Lanoye
Huisarts sinds 1983. Bijkomende opleiding acupunctuur in 1989. Hij volgde Chinese fytotherapie bij Dr Sun, Kapchuk, Jeremy Ross in 1992. Verdere bijscholingen in orthomoleculaire geneeskunde en westerse fytotherapie. In 2007 voltooide hij de opleiding homotoxicologie aan de staatsuniversiteit van Milaan en vervolmaakt zich in symptomatische homeopathie Unda.
Chris Cockx
Als psychiatrisch verpleegkundige heb ik ruime werkervaring binnen de psychiatrie, bejaardenzorg en gehandicaptenzorg. De functies waarin ik werkzaam ben geweest zijn divers.
Huget Van Hassel
Na een pedagogische opleiding werkte ik 15 jaar als vormingswerker. (coördinatie kansarm jeugdhuiswerk – coördinatie alfabetiseringswerk). Deze periode volgde ik tal van opleidingen over coaching, gesprekstechnieken, groepsdynamica,… Eind de jaren tachtig begon ik intensief met Tai Chi trainingen...
Wouter Desmet
Ik ben een groot deel van mijn leven bezig geweest met spel, theater en voordracht. Samen met mijn interesse in mensen en de wil om mensen die vast lopen in hun leven te helpen, was de stap naar de opleiding dramatherapie in Nederland snel gezet.
Els Peeters
Meer dan 25 jaar werkte ik als leerkracht met kinderen. Nu begeleid ik, na diverse opleidingen te hebben gevolgd, kinderen, jongeren en volwassenen die het om welke reden dan ook, moeilijk hebben.
Jörgen Quaghebeur
Osteopaat MSc. DO, PhD. Med. Sci. die zich vervolmaakte in neurodynamische behandeling, manuele neurotherapie, applied kinesiology, orthomoleculaire wetenschappen, bekkenbodem- en pelvische reëducatie.
Ann Lannoye
Ann Lannoye studeerde algemene geneeskunde en stapte daarna in de zorgsector. Van hieruit werd haar interesse voor preventie en aandacht voor voeding aangewakkerd en begon ze verschillende opleidingen in binnen-en buitenland.
Nancy Van De Putte
Nancy Van De Putte
Nancy staat in voor het onthaal en de administratie.

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.