Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

Wouter DesmetIk ben een groot deel van mijn leven bezig geweest met spel, theater en voordracht. Samen met mijn interesse in mensen en de wil om mensen die vast lopen in hun leven te helpen, was de stap naar de opleiding dramatherapie in Nederland snel gezet.
Ik werk sinds 2010 als dramatherapeut en heb sindsdien ervaring opgedaan in verschillende psychiatrische ziekenhuizen. Mijn specialisatie ligt vooral in het werken met mensen met een persoonlijkheidsproblematiek, angst- en depressie en burn-out.

Hoewel ik heel tevreden ben over mijn werk als dramatherapeut miste ik nog iets in mijn leven. Verdieping, een ander kader, andere perspectieven van waaruit ik naar mensen en hun context kan kijken. Ik heb dan besloten om een bijkomende, 4-jarige opleiding systeempsychotherapie bij te volgen aan het IPRR te Mechelen.

In therapie betekent dit dat ik samen met jou de problemen die je ervaart zal bekijken vanuit verschillende perspectieven. De eigen context is daarin een hele belangrijke. Ik geloof dat problemen die mensen ervaren vaak hun oorsprong hebben in de context waarin iemand leeft. Samen kijken naar je gezin van herkomst en hoe je je in relatie tot anderen verhoud staat dus centraal.
Daarnaast vind ik het ook belangrijk om oog te hebben voor belangrijke mensen in de omgeving van mijn cliënten. Een partner, een ouder, een kind, een goede vriend(in), ... kan helpend zijn voor mijn cliënt.

Ik besef dat de stap zetten naar therapie niet altijd gemakkelijk is. Daarom vind ik het heel belangrijk om tijdens een eerste gesprek met je af te toetsen wat jouw verwachtingen zijn. En ik geef je na een eerste gesprek graag de ruimte om na te denken en zelf te beslissen of de therapie die je wil aangaan bij mij, bij je past.

Therapieën:

Gezinstherapie
Individuele therapie
Relatietherapie

Pieter Lanoye
Huisarts sinds 1983. Bijkomende opleiding acupunctuur in 1989. Hij volgde Chinese fytotherapie bij Dr Sun, Kapchuk, Jeremy Ross in 1992. Verdere bijscholingen in orthomoleculaire geneeskunde en westerse fytotherapie. In 2007 voltooide hij de opleiding homotoxicologie aan de staatsuniversiteit van Milaan en vervolmaakt zich in symptomatische homeopathie Unda.
Chris Cockx
Als psychiatrisch verpleegkundige heb ik ruime werkervaring binnen de psychiatrie, bejaardenzorg en gehandicaptenzorg. De functies waarin ik werkzaam ben geweest zijn divers.
Huget Van Hassel
Na een pedagogische opleiding werkte ik 15 jaar als vormingswerker. (coördinatie kansarm jeugdhuiswerk – coördinatie alfabetiseringswerk). Deze periode volgde ik tal van opleidingen over coaching, gesprekstechnieken, groepsdynamica,… Eind de jaren tachtig begon ik intensief met Tai Chi trainingen...
Wouter Desmet
Ik ben een groot deel van mijn leven bezig geweest met spel, theater en voordracht. Samen met mijn interesse in mensen en de wil om mensen die vast lopen in hun leven te helpen, was de stap naar de opleiding dramatherapie in Nederland snel gezet.
Els Peeters
Meer dan 25 jaar werkte ik als leerkracht met kinderen. Nu begeleid ik, na diverse opleidingen te hebben gevolgd, kinderen, jongeren en volwassenen die het om welke reden dan ook, moeilijk hebben.
Jörgen Quaghebeur
Osteopaat MSc. DO, PhD. Med. Sci. die zich vervolmaakte in neurodynamische behandeling, manuele neurotherapie, applied kinesiology, orthomoleculaire wetenschappen, bekkenbodem- en pelvische reëducatie.
Ann Lannoye
Ann Lannoye studeerde algemene geneeskunde en stapte daarna in de zorgsector. Van hieruit werd haar interesse voor preventie en aandacht voor voeding aangewakkerd en begon ze verschillende opleidingen in binnen-en buitenland.
Chantal Dujardin
Ik ben orthomoleculair voedingsconsulent en gezondheidsbegeleider. Een gezondheidsbegeleider bekijkt de mens in zijn geheel en kan afhankelijk van de noodzaak van de persoon en de oorzaak van de klachten putten uit verschillende methoden zodat de begeleiding altijd gepersonaliseerd is.

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.