Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

Acupunctuur bestaat al meer dan 4000 jaar en is sinds 1973 wereldwijd verspreid geraakt. Zijn efficiëntie bij de bestrijding van pijn is momenteel wetenschappelijk voldoende aangetoond. Het herstel van het evenwicht tussen de twee onvrijwillige zenuwstelsels (ortho- en para-) is een dankbaar uitgangspunt om via acupunctuur tal van stressgebonden kwalen te verbeteren zoals migraine,maag-darmklachten,eczeem,astma enz. De werking van acupunctuur kan mede versterkt worden door Qi massage, voetreflexologie en moxatherapie.

Sinds de jaren 1989 werd de krachtige werking van Ooracupunctuur ontdekt en werd haar functie ontrafeld sinds het gebruik van de kernspintomografie.Het gebruik van auricolotherapie,de gebruikelijke benaming van ooracupunctuur, is relatief eenvoudig en soms krachtiger bij orthopedische problemen zoals peesontstekingen en rugpijn. Acupunctuur kan ook een eenvoudig diagnosemiddel zijn om bepaalde symptomen beter te verstaan. Het is een erg nuttig instrument binnen het kader van een geïntegreerde behandeling van de patiënt.

Informatie over de therapeut: Pieter Lanoye

loading...
  Therapie-aanbod

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.