Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

Brain-gym is een uitgekiende serie bewegingsoefeningen die de communicatie tussen beide hersenhelften stimuleert. Storingen in deze communicatie zorgen vaak voor leerproblemen zoals dyslexie, dyscalculie, stotteren en concentratiestoornissen.

De oefeningen beogen drie aspecten. Naast het stimuleren van de communicatie tussen beide hersenhelften, wordt er gewerkt op ontspanning van verkrampte spieren en het bevorderen van de stroming van elektromagnetische energie door het lichaam. Brain - Gym kan individueel worden toegepast bij kinderen, jongeren of in scholen. Kinderen en jongeren, maar ook leerkrachten worden vaak vooral cognitief getraind. De grote emotionele en geestelijke nood van jonge mensen kunnen waarnemen en begrijpen vergt een aantal inzichten en vaardigheden, maar ook voldoende tijd en ruimte. Uiteraard gaat de meeste tijd op school naar het verwerven en toepassen van leerstof.

Wanneer men kiest om zich bewust open te stellen voor deze nood ontstaat tevens de uitdaging er mee te leren omgaan. Geestelijke en emotionele beperkingen en mogelijkheden kunnen nieuwe perspectieven brengen zowel op cognitief, als op geestelijk en emotioneel vlak.

Informatie over de therapeut: Huget Van Hassel

loading...
  Therapie-aanbod

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.