Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie

Wat is brainspotting?

Brainspotting is een uitermate effectieve therapievorm die zich richt op de verwerking van trauma en andere blokkades waarbij ook juist die gebieden in de hersenen worden bereikt, die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken.
Het is een laagdrempelige methode voor verwerking van angstaandoeningen, stress gerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek, verslavingen, ADHD, autistische aandoeningen en andere blokkades die ons leven beïnvloeden. Brainspotting laat zich uitstekend combineren en integreren met bestaande therapievormen, maar kan ook op zichzelf gebruikt worden.
Brainspotting werkt onmiddellijk in op de diepere hersenstructuren en het lichaam zonder dat het nodig is de hele tijd over je probleem te spreken of je ervaringen te analyseren.

Wat is een brainspot?
Een brainspot komt overéén met een specifieke oogpositie die verbonden is aan de emotionele activatie van een traumatisch of gevoelsmatig beladen probleem in het brein.
Als iemand over iets praat, kijkt hij of zij naar een bepaald punt. Als die blik (oogpositie) op dat punt vastgehouden wordt, raken relevante gebieden in de hersenen gestimuleerd waardoor informatie die in die gebieden in de hersenen en in het lichaam ligt opgeslagen in de vorm van onverwerkte ”informatie-capsules” worden aangesproken en zich gaan oplossen.
Anders gezegd: Waar we kijken bepaalt hoe we ons voelen.

De voordelen van brainspotting:
•    Laagdrempelig en voor alle leeftijden geschikt, dus ook voor (jonge) kinderen
•    Effectief op een breed scala van aandoeningen zowel op lichamelijk als psychisch gebied
•    Nadruk op neurofysiologie en minder accent op cognitie en verbale vermogens van cliënten
•    Diep bereik in de bewuste en onderbewuste gebieden van de hersenen
•    Geen noodzaak om over de problemen te kunnen of moeten praten
•    Minder risico op her-traumatisering
•    Blijvend en diepgaand resultaat op het gebied van kwaliteit van leven


'Brainspotting' stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam
om op een diepgaand niveau van trauma te genezen.


Therapeut: Els Peeters

Links:
www.brainspotting.nl
www.brainspotting.com

loading...
  Therapie-aanbod

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.