Synergeia
Centrum voor Complementaire Therapie
De kruidengeneeskunde is de laatste jaren uitgegroeid van een wetenschap die gebaseerd was op ervaring naar een fundamenteel wetenschappelijk onderzoeksgebied. De verschillende actieve bestanddelen van het kruid zijn meer en meer bekend en hun rol in de modificatie van het genezingsproces is steeds beter bestudeerd.
Het gebruik van kruiden in preventie is langzamerhand terug aanvaard. De lichte wijziging die kruiden in ons lichaam teweeg brengt, betekent een veiliger alternatief voor veel klassieke behandelingen. Het unieke werkingsmechanisme van lichte stimulatie enerzijds, en afremmen van bepaalde lichaamsfuncties anderzijds, kan in de handen van een ervaren therapeut een precies op de persoon afgestemde behandeling betekenen.

Tevens kan een agressieve aanpak via aromatherapie soms een veilig alternatief zijn voor antibioticagebruik. Hierbij worden essentiële oliën toegediend die zowel een antiviraal, antibiotisch en/of een schimmeldodende activiteit kunnen hebben. Anderzijds kan voedingsadvies gebaseerd op de Chinese 5 elemententheorie soms een kruidentherapie vervangen. Voeding wordt een belangrijke schakel in de groei naar welzijn en gezondheid.

Informatie over de therapeut: Pieter Lanoye

loading...
  Therapie-aanbod

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vindt u in onze privacy policy.